YENİ SAĞLIK OCAĞI VE 112 ACİL İSTASYONU İNŞAATINA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLANIYOR..

Perşembe Beldemize yapılacak olan yeni sağlık ocağı ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun inşaatına önümüzdeki hafta başlanacak. Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firmanın 9 Mart 2020 Pazartesi günü beldemize gelerek inşaata başlayacağı ve 6 ay içerisinde inşaatı tamamlayarak teslim edeceği öğrenildi. İnşaat tesliminin ardından Perşembe Beldemizin Hacıkadı Mahallesindeki mevcut sağlık ocağı ile Perşembe Belediyespor Kulübü binasının üst katındaki 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, Köksal Toptan Bulvarı üzerindeki yıkılan eski karakol binası arsasına inşa edilecek yeni binasına taşınacak.
2016 yılının Nisan ayında Perşembe Belediye Meclisinde mevcut sağlık ocağının kullanılacak durumda olmaması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle söz konusu arsaya taşınması için karar çıkmış ve bakanlık yetkilileri de beldemize gelerek incelemelerde bulunmuşlardı. Arsada 2019 yılının Eylül ayında zemin etüdü ve hangi tür temelin atılacağının belirlenmesi için sondaj çalışması da yapılmıştı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, “Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılında yatırım programına alınan ve yaklaşık bir ay önce ihalesi yapılan yeni sağlık ocağı ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu beldemiz girişindeki yeni yerinde faaliyete geçtiğinde ambulans ve vatandaşların araçları için park yeri ve bahçe düzenlemesi de yapılacak. Sağlık Ocağı ve 112 Acil İstasyonu binaları için istenen 350 metrekare sabit (bahçesiyle birlikte 800 metrekare ) arsaya karşılık gösterdiğimiz arsa 1246 metrekare alana sahip. İki kat şeklinde inşa edilecek binanın birinci katı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, ikinci katı da sağlık ocağı olarak bir arada hizmet verecek. Diğer taraftan Muhtemelen 7 doktorun görev yapacağı ve yataklı olacak olan sağlık ocağımız ve 112 acil istasyonumuz eskisine göre daha güvenli bir binada hizmet verirken vatandaşlarımız da yazın sıcakta, kışın soğukta sağlık ocağı yokuşunu çıkmak zorunda kalmayacak; özellikle yaşlı vatandaşlarımız çok rahatlamış olacak. Bu vesileyle katkı ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yeni sağlık ocağı ve 112 acil istasyonumuz beldemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Dedi.