TTK ‘YA İŞÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Taşkömürü Kurumuna müracaatlar Perşembe Belediyesinde oluşturulan “İŞKUR Hizmet Noktasından” da yapılabiliyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumuna ilk etapta alınacak olan bin maden işçisi için aday başvuruları 12 Şubat 2019 Salı günü başladı. Perşembe Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünde oluşturulan İŞ KUR Hizmet Noktasına, Perşembe Beldesi ve civar köylerde ikamet eden işçi adayları sabah erken saatlerden itibaren başvurularını yapmaya başladılar. Başvuruların ilk günü olmasına rağmen adaylar Belediye giriş kapısına kadar kuyruk oluşturdu. Başvuruların ilk günüde 150 civarında adayın kayıt yaptırdığı öğrenilirken son müracaat tarihine kadar bin civarında adayın kayıt yaptıracağı tahmin ediliyor. Başvuru için adayların kimlikleri ile başvurmaları yeterli oluyor. 7 gün sürecek olan başvurular 18 Şubat 2019 tarihi mesai bitiminde sona erecek. TTK ‘ya işçi alımı için başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış ve 32 yaşından gün almamış olmaları, en az ilkokul mezunu olmaları , askerlikle ilişkilerinin bulunmaması, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde ikamet ediyor olmaları şartları aranıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK'ye ilk etapta bin, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam bin 500 yer altı üretim işçisi alımı sözü vermesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmalarını tamamladı. TTK'ye maden işçisi alımı için Zonguldak'a 700, Bartın’a 'a 200 ve Karabük’e e 100 kontenjan ayrıldı. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 2-3 Mart tarihlerinde Zonguldak, Bartın ve Karabük'te noter huzurunda kura çekilecek.