PERŞEMBE BELDEMİZDE ÜÇÜNCÜ KEZ İSTİHDAM GARANTİLİ KURS AÇILDI..

PERŞEMBE BELDEMİZDE ÜÇÜNCÜ KEZ İSTİHDAM GARANTİLİ KURS AÇILDI...
Perşembe Beldemizde üçüncü kez uygulanacak olan istihdam garantili ‘Kadın Giyim ve Modelist Yardımcılığı Mesleki Eğitim Kursu’ açıldı.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Perşembe Belediye Başkanlığı arasında yapılan anlaşmayla yüzde 20 istihdam garantili iş birliği yöntemi ile açılan kurs, 11 Aralık 2018 Salı günü itibariyle başladı. Mihrican Delibasan ve Büşra Nur Yol ‘un usta öğretici olarak görev yapacağı kurs 4.5 ay sürecek. Kurs bitiminde yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “20’şer kişilik İki grup halinde açılan ve 40 kursiyerin kaydının yapıldığı istihdam garantili üçüncü kursumuzun bitiminde 8 kursiyerimiz garanti işe yerleştirilecek, ayrıca kursiyerlerimiz maddi olarak faydalanacaktır. Kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz meslek sahibi olacak ve belgelerini alacaklardır. Perşembe Belediyesi ve İŞKUR arasında yapılan anlaşmayla ilk kez 12 Haziran 2017 tarihinde açılan “Kadın Giyim ve Modelistlik Yardımcılığı Kursuna 25 , ikinci kez 19 Şubat 2018 açılan kursa 50 kursiyer kayıt yaptırmıştı. Son açılan kursumuza kayıt yaptıran 40 kursiyerle birlikte toplam 115 kursiyer meslek sahibi olmuş olacak ve en az yüzde 20’si işe yerleşecektir. Şimdiye kadar 20 civarında kursiyerimize iş imkanı sağlanmıştır. Belediye Düğün Salonumuzun alt katında açılan kursumuz da , eğitim başlamadan önce tadilat yaparak kurs alanını genişlettik ve kursiyerlerimize daha rahat çalışma imkanı sağlamış olduk. Kursumuzun Perşembe Beldemize, kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyor, herkese başarılar diliyorum.” Diye konuştu.