KAZANAN CENTİLMENLİK OLDU! (2-2)

(Haber ve Yorum : Lütfi DEDEMEN)
Muslu Belediyespor: 2 Perşembe Belediyespor: 2
Muslu Sentetik Şehir Stadında 2 Mart 2019 Cumartesi günü oynanan süper amatör ligi maçında zevkli, çekişmeli ve son düdüğe kadar heyecanlı bir mücadele sonunda her iki takım da ikişer gol kaydederek puanları paylaştılar.
Maçın ilk yarısında Perşembe Belediyespor tek kale oynadı sayılır. Rakip takım Muslu Belediyespor ilk yarının sonlarına doğru ancak Perşembe Belediyespor ceza alanına girebildi. Bunun dışında tehlike yaratacak atakları olmadı. Perşembe Belediyespor ise sağ kanadı on numara Karanlıkla (Muhammet) adeta yol geçen hanına çevirdi. Karanlık’ın bir ceylan çevikliğiyle ayağına aldığı topları adeta iğne deliğinden geçirircesine , her önüne geleni adeta ışık hızıyla geçercesine, , bazen tek ayakla bazen parmaklarının üzerinde kuğu balesi icra edercesine rakiplerini geçişi vardı ki inanın o topcular dahi topu unutup hatta maçı unutup onu seyrediyorlardı! İşte bu geçişlerden birinde topu İmam'ın olduğu noktaya, altı pasa kale arka direğine ortasına İmam'ın hafif yükselerek vurduğu kafa şutu, doksan denilen köşedeki ağlardan ses verdi. Golcü futbolcunun kaçırdıklarının arkasından attığı bu jeneriklik gole ancak şapka çıkarılırdı. Henüz biz bu jeneriklik golün keyfini sürerken sanki bu gole nazire yaparcasına Muslu Belediyespor’un dokuz numarası yirmi beş metreden öyle bir şut çıkardı ki ,şut değil mübarek scut füzesi. Bir futbolcunun topa vurduğunu birde ağlarda kameralara poz verir gibi asılı kaldığını gördük. Devre de bu skorla sona erdi.
İkinci yarıya Perşembe Belediyespor golle başladı. Henüz ikinci yarının ikinci dakikasında ani gelişen Perşembe Belediyespor atağında top rakip ağlarla buluştu ve mata durum Perşembe Belediyespor 2 Musluspor 1 oldu.
Bundan sonra maç böyle bitsin diye herhalde Perşembe Belediyespor geriye yaslanıp savunmaya çekildi ve birazda zamana oynadı. Bunu fırsat bilen Muslu Belediyesporlu futbolcular ise akın üzerine akın tazelemeye başladılar. Son on beş dakikaya gelindiğinde ise akla gelen başa geldi ve sıklaşan akınlardan birinde on sekiz içindeki karambol anında rakip oyuncunun ayağından top ağlarla buluştu. Ve böylece de büyük bir centilmenlik içinde oynanan Muslu Belediyespor- Perşembe Belediyespor süper amatör lig maçı, dört dakikalık uzatmada da skor değişikliği olmayınca takımların puanları paylaşmasıyla son buldu. Her iki takımı da centilmenliklerinden dolayı ve dostça mücadelelerinden dolayı kutluyoruz.