BAŞKAN İNAM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI (2020)

Perşembe Beldemiz Belediye Başkanı İsmail İnam, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı.
Başkan İnam mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihinden beri ülkemizde 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bilginin,uygarlığın,sevginin,barışın ve aydınlanmanın öncüsü olan öğretmenlerimiz,toplumun bütün kesimlerine yol gösteren ,önder ve örnek insanlardır.Eğitimin ve onun vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlerimiz, bir toplumun gelişmesinde ne denli etkili ve önemli olduğunu vurgulayan baş öğretmen Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden,eğiticiden mahrum bir millet ,henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” sözüyle öğretmenlerimize verdiği değeri her fırsatta dile getirmiş ve bir ülke için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu düşüncelerle ; başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken, sevgi ve büyük emeklerle yeni nesillere öncülük eden saygı değer tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum."
İsmail İNAM
PERŞEMBE BELEDİYE BAŞKANI